top of page
IMG_20220509_193131_338_edited.png

Om SLOTTET

Lina Lantz-serien Del 2
Utgivning okt 2022

I en svart sopsäck påträffas kvarlevorna av en okänd person på slottet Sindstaholms marker utanför skånska Sandinge. Samtidigt anmäls slottets åttioåriga ägarinna Tyra Syderhielm försvunnen av sina barnbarn. Linas morfar, den pensionerade polisen Eskil, är övertygad om att hans vän Tyra är i fara. Lina, som vill fira en lugn jul med sin morfar och katterna, blir mot sin vilja indragen i en ny mordhistoria som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Slottet är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns rosade debut Stranden, den första delen i en serie om den före detta polisen och livvakten Lina Lantz, hennes egensinniga morfar och färgstarka närpolisen Madde. Böckerna om Lina Lantz är psykologiska deckare med både svärta och värme, om utanförskap och att finna sin väg.

BÖCKER: Arbete
Breitholtz Monèn_Stranden_INB_omslag.jpg

Om STRANDEN

Lina Lantz-serien Del 1
Utgivning juni 2021

Det är 1988. Sextonåriga Erik och Peter har sommarlov och fördriver de långa dagarna på stranden med freestylelurarna i öronen. Från en dag till en annan försvinner Peter spårlöst. Rymde han hemifrån eller drunknade han? Det enda man hittade var blodiga kläder på stranden.
Drygt trettio år senare kommer den före detta polisen och livvakten Lina Lantz till skånska Sandinge. Hon har ärvt ett gammalt hus efter en vän till familjen och beslutar sig för att börja ett nytt liv i den lilla kuststaden tillsammans med sina katter.
När en ung man hittas mördad på stranden dras emellertid Lina motvilligt in i en utredning som leder henne tillbaka till händelserna den där sommaren för länge sedan.
Stranden, en deckare med både humor och mörka undertoner, är första delen i serien om Lina Lantz och hennes egensinniga morfar.

Bibliotekstjänst BTJ skriver:
Stranden "... är en förtjänstfull debut.
... författaren beskriver orten så levande att
läsaren tror att den finns på riktigt. ... Boken
bjuder på både fina miljöskildringar och intressanta personporträtt. Förutom att den är spännande, finns här både galghumor och en omskakande historia om barn som far illa. Berättelsen är första delen i en serie om
Lina Lantz och det ska bli intressant att läsa fortsättningen."
Helhetsbetyg: 4/ Mycket bra

BÖCKER: Arbete


BÖCKER: Text
PXL_20210108_141306517.jpg

Läsare om STRANDEN
"Personkemi som det sprakar om!"

"Gillar åttiotalsreferenserna, de två historierna och hur de knyts ihop."

"Jag sträckläste till klockan tre på natten."

"Älskar hur hon skriver människor, genom detaljer som blir en helhet."

BÖCKER: Citat
bottom of page